Hamzaoğlu ;
Yaşam ile ölüm ince bir çizgi.
Ne zaman öleceğimizin habercisi yok.
Doğumumuzdan ölümüze kadar ki yaşamımız , hayatın akışı ve iyiliklerimiz , kötülüklerimiz  yaptıklarımız , yapamadıklarımız var olmak için çabalarımız ve hayatın içinde biriktirdiklerimiz.
Biriktirdiklerimiz maddi ve manevi!
Ancak şu dünyada ki maddi yatırımlarımız bu dünya da kalanlar, manevi biriktirdiklerimiz  hem bu dünya için hemde ahiret için karne.!
Aidiyet duygusu ile mutluluktan şarhoş olacak kadar ilçesini seven , ilçesinin kalkınması için tüm gücünü kullanan, Ayancık ve hemşehrisini görünce heyecanlanan, gönül insanı.
Sohbetinden,tecrübelerinden hep masasındaki insanlara iyi olması için konuşan, masasının zenginliğinin yanında gönül zenginliğini hep hissettiren  ,uzun yıllar İstanbul’da yaşamasına rağmen son yıllarını memleketinde arkadaşları, dostları ile zamanını dolduran güzel insan   ,kıymetli ağabeyimiz Süreyya Hamzaoğlu ‘nun vefatı tüm tanıdıkları gibi beni de derin bir üzüntüye sürükledi.
Tüm Hamzaoğlu ailesine, sevgili eşi ve çocuklarına, torunlarına ,sevenlerine hısım ve akrabalarına başsağlığı dilerim.
Mekanın cennet olsun.
Allah rahmet eylesin.
Hayatta ki ekonomik zenginlik,sadelik içinde gelişirse, işte o zaman gerçekten varlıklı olursun.Varlık ise biriktirdiğin insanlar. işte tamda bunun karşılıydı Süreyya abimiz.
Ihlamurlar altındaki masada ki sohbetler öksüz kaldı.
Adil Yıldız
13 Ağustos 2024
İstanbul