Türkiye'de ilk defa Sinop'ta uygulanan ve vatandaşın kamu kurumlarından memnuniyetini ölçen sistem çalışmaya devam ediyor. Bir yıllık veriler ise umut verici. 

Projenin mimarı Vali Dr. Mustafa Özarslan anketin 1 yıllık verilerini değerlendirdi. Özarslan "Dijital Memnuniyet Anketinin" düzenli ve kesintisiz olarak devam ettiğini kaydetti. 

GÜLER YÜZLÜ KAMU HİZMETİ ÖNCELİĞİMİZ
"İnsanı Yaşat ki, Devlet  Yaşasın" düsturu ile hareket ettiklerini dile getiren Vali Dr. Özarslan,  "İnsanımızı  merkeze alan, insan merkezli idare anlayışı kültürel kodlarımızda  var. Duyarlı, empatik, güler yüzlü kamu hizmeti her zaman ilk önceliğimiz. Valilik düzeyinde kamu kurumlarından-il müdürlüklerinden duyulan memnuniyeti ölçen sistemi ilk defa Sinop’ta kurmuş olduk. 

Valiliğimiz koordinesinde, 2023 yılının Eylül ayından itibaren başlattığımız 'Dijital Memnuniyet Anketi' ile, hizmet verdiğimiz 30 kamu kurumumuza ilişkin memnuniyetinizi; #sistematik, #düzenli ve #kesintisiz olarak  ölçüyoruz. 

BİR YILLIK MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 86
Üçer aylık periyodik aralıklarla Sinop Valiliği'nce yapılan ölçümler düzenli olarak raporlanarak; ilgili kurum müdürlüklerimize iletilmektedir.

Son bir yılda yapılan anketleri değerlendirdiğimizde, vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarımızdan aldığı hizmetten duydukları memnuniyet oranı %86'dır.

Bu oran bizim için yeterli demiyoruz. Hizmetlerimizi daha da iyi memnuniyet verici şekilde yerine getirmeliyiz. Çünkü sizler daha iyisine layıksınız. Bundan dolayı memnuniyet oranını çok daha yukarılara taşımak için görüşleriniz/şikayetleriniz; bizim için 'altın' değerindedir.

Biz hemşerilerimizim kamu kurumlarından aldığı hizmetleri değerlendirmesi yönünde bize karne vermesini istiyoruz. Daha düzeltici ve geliştirici kamu hizmeti vermemiz için bu bize önemli katkı sağlıyor.

Palamut doğuya kaçtı, Sinop’ta fiyatlar yükseldi! Palamut doğuya kaçtı, Sinop’ta fiyatlar yükseldi!

QR KODUNU OKUTUN KARNEMİZİ VERİN
Lütfen, QR kodunu okutunuz ve karnemizi veriniz. Gayemiz: Sizlere güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir kamu hizmeti vererek, yaşamınızı  kolaylaştırmaktır. Karne notlarımızı samimi bir şekilde vereceğiniz inancıyla şimdiden teşekkür ederim" dedi. 

Muhabir: Merve Yerli