Dijital dünyada artan bağımlılık ve siber suçlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen panelde

Üniversitemizde dijital dünyada artan bağımlılık ve siber suçlarla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen panele birçok öğrenci ve akademisyen katıldı.

Aşağıköy halkından örnek dayanışma Aşağıköy halkından örnek dayanışma

Panelin açış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör. Volkan Çavuş, “Bugün dijital çağın önemli konularından biri olan dijital bağımlılık ve dünyayı saran küresel bir sorun olan siber suçlar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlediğimiz panelde bir farkındalık oluşturmak için bir aradayız. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı bir dünyada bilinçli kullanımın ne kadar kritik olduğunu kaçırabiliyoruz. Siber suçlar bugün dünyada en hızlı büyüyen suçlar arasındadır.” dedi.

Panelde, Sinop Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Komiser Cem Kulaç ve Komiser Yardımcısı Ersin Eroğlu ile İl Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Sibel Çinar Demirdağ konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar dijital bağımlılık ve siber suçların artışı ile bu sorunlarla mücadele yolları hakkında bilgiler verdi. Panel sonrasında öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Muhabir: Merve Yerli