Sinop Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim İl Müdürü Osman Cebeci tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama programıyla devam etti.

Törende Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri şiir, müzik ve dans gösterileri sergiledi.

Programa Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Sinop İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Emir İşaşır, Sinop İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Sinop Milli Eğitim İl Müdürü Osman Cebeci ve protokol üyeleri katıldı.

Törene ev sahipliği yapan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Müdürü Ertunç Altun, protokol üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bizler de okulumuza yeni başlayacak öğrencilerimiz ve onların aileleri kadar mutlu ve heyecanlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Sinop Milli Eğitim İl Müdürü Osman Cebeci, açılış töreninde yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Sevgili öğrenciler sizler biliyorum ki hepiniz annelerinizin biricik gülü, onların en özel kelimelerle hitap ettiği, sevginin en özel halisiniz. Bizim için de kıymetli ve biriciksiniz. Aynı zamanda sizler gelecekle sınıflardaki öğretmenimiz, hastanedeki doktorumuz, hemşiremiz, havaalanındaki hostesimiz, uçaktaki pilotumuz, büyük projeler yöneten CEO’muz ve nice meslek alanlarında görev alacak en kıymetlilerimizsiniz.

Ne mutlu ki bize bugün bahçelerimiz, sınıflarımız, yüreklerimiz sizinle şenlendi. Yeni eğitim öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum.

Üçüncüoğlu TKF genel kuruluna katıldı Üçüncüoğlu TKF genel kuruluna katıldı

Bu duygularla 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum.”

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, eğitimi-öğretim yılı açılış töreninde şunları ifade etti; “En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın ailelerinden sonra ikinci yuvası olan okullarına kavuşacakları yeni eğitim-öğretim yılı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Öğretmenlerimize ne kadar destek verir ve güçlendirirsek, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştireceklerdir. Biz bu kapsamda İl Valisi olarak göreve başladığım tarihten itibaren somut, ölçülebilir ve şeffaf bir şekilde çalışkan öğretmenlerimizi ödüllendirmek için performans kriterleri oluşturduk. İstiyoruz ki gayreti olan öğretmenlerimizi ödüllendirerek onların yanında olalım.”

Vali Mustafa Özarslan ve Belediye Başkanı Metin Gürbüz tarafından çalınan ilk ders zilinin ardından, öğrenciler sınıfları doldurarak derslere başladı.

Muhabir: Ümit Can Gökçen