Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Berlin’de Türk sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarıyla yaptığı buluşmada, Türkiye’nin stratejik konumunun altını çizdi. Bakan Uraloğlu, “4 saatlik uçuş mesafesiyle 67 ülkeye ulaşabilen bir konumdayız. Biz de Türkiye’nin bu avantajını güçlendirmek için ciddi yatırımlar yapıyoruz,” dedi. Türkiye’nin coğrafi avantajlarına yapılan bu vurgu, aynı zamanda yurtdışındaki Türklerin ülkemize yaptığı katkılarla da örtüşüyor.

Türkiye, yıllardır yurtdışına göç etmiş milyonlarca vatandaşıyla bağlarını güçlü bir şekilde sürdürmektedir. Bugün Almanya’da yaşayan 3.5 milyon Türkiye kökenli insan, bulundukları ülkelerde hem sosyal hem de ekonomik açıdan önemli roller üstleniyor. 
Almanya’da faaliyet gösteren 100 binden fazla Türk işletmesi, 50 milyar Euro’luk bir ciroya sahip. Bu rakamlar, yurtdışındaki Türklerin ne kadar büyük bir ekonomik güç olduğunu ve Türkiye’ye olan katkılarını ortaya koyuyor.

Bu büyük topluluk, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra sosyal alanda da Türkiye’yi gururla temsil ediyor. Döviz kazandırma ve istihdam yaratma çabaları, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. 
Yurtdışındaki Türkler, Türkiye ile bulundukları ülkeler arasında güçlü bir köprü görevi görüyor.

Yurtdışı Türkler Bakanlığı ve 82. Seçim Bölgesi Neden Gerekli?
Türkiye, yurtdışındaki vatandaşlarının sorunlarına çözüm bulmak ve onlarla olan bağlarını daha da güçlendirmek adına önemli adımlar atmalıdır. 
Bu bağlamda, Yurtdışı Türkler Bakanlığı kurulması artık bir zorunluluktur. 
Bakanlık, yurtdışında yaşayan Türklerin sorunlarına odaklanarak onların hem Türkiye ekonomisine hem de kültürel yaşamına katkılarını artırmaya yönelik projeler geliştirebilir.

Ayrıca, Türkiye’nin yurtdışı seçmen kitlesi, İstanbul ve Ankara’dan sonra en büyük seçmen topluluğunu oluşturmaktadır. Bu bağlamda, 82. Seçim Bölgesi hayata geçirilmelidir. Yaklaşık 3.5 milyon yurtdışı seçmeni kapsayacak olan bu bölge, Meclis’te daha güçlü bir temsili mümkün kılacaktır. 
Yurtdışındaki vatandaşlarımızın sesini duyurmak ve onların Türkiye ile olan bağlarını güçlendirmek adına bu adım kritik bir önem taşımaktadır.

Bu noktada, keşke Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Yurtdışı Türkler Bakanlığı ve 
82. Seçim Bölgesi üzerinde çalışıyoruz, bu büyük potansiyelden daha iyi faydalanmak için gerekli adımları TBMM'de atıyoruz,diye beyan etseydi. 

Sonuç olarak, yurtdışındaki Türklerin katkıları göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Bu nedenle tekrar yazıyorum, Yurtdışı Türkler Bakanlığı ve 82. Seçim Bölgesi , Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir duruş sergilemesine katkı sağlayacaktır.