"Biz nasılız ki?" sürekli kendimize bu soruyu soruyor ve kendimizi haksız yere yargılıyoruz. 

Şanla, şerefle, başarılarla dolu bir tarihimiz var.
Kurduğumuz 16 devletle dünyada hiçbir millete nasip olmayan bir yüceliğin temsilcisiyiz. 

Ancak, günümüzde emperyal dünyanın  açık veya gizli yönlendirmeleri ile özde kendimizi, genelde milletimizi  yerden yere vuruyoruz. Kendi ulusumuza layık görmediğimiz birçok güzelliği başka uluslara layık görüyor, bizden bir şey olmaz düşüncesiyle davranıyoruz.
 
Neden dürüstlük, çalışkanlık, insan hakları, demokrasi denince aklımıza ABD,  Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya gibi ülkeler gelmekte? 
Oysa bu ülkeler dünyayı kana buladıkları savaşlarda, milyonlarca insanı öldürmediler mi ? Esir kamplarında gaz, odalarında yok etmediler mi? Binlerce kadına ve çocuğa tecavüz edilmesine sebep olmadılar mı? Birinci ve İkinci Dünya Savaşı  milyonlarca insanın canına mal olmadı mı? Kimdi bu savaşları çıkaranlar?

Japonlar Nankin Katliamı ile 1937 yılında sadece 6 haftada 200.000 kadın, çocuk, yaşlı Çin'liyi katletmedi mi?

Ruanda'da 1994 yılında yaklaşık yüz gün içinde 800.000 Tutsi  Fransa destekli Hutular tarafından katledilmedi mi? 

1995 senesinde  Sırplar Srebrenitsa'da en az 8372 Boşnak müslümanı katletmedi mi? Bu bölge sözde demokrasi havarisi batılı bir ülke olan Hollanda askerlerinin kontrolünde değil miydi?
Aliya İzzetbegoviç Srebrenitsa'da yaşanan elim bir olayı şöyle anlatır: "Küçük bir bebek annesinin kucağında ağlamaktadır. Sırp caniler kendi aralarında kumar oynamaktadırlar. Kadına bebeği susturmasını söylerler. Kadın ne yaptıysa bebek susmaz. Bunun üzerine bir Sırp cani cebindeki bıçağını çıkararak bebeğin dilini keser." 
Sırpların yaptığı zulmü anlatırken; "eğer bu insanlar o gün cehenneme girebilselerdi, oraya girmeyi kabul ederlerdi öyle bir vahşet yaşıyorlardı" diyor Aliya İzzetbegoviç. 
George Bush Bosna'da yaşanan soykırımla ilgili, Avrupa'nın iç sorunu diyerek bu soykırıma sessiz kalmadı mı? Aynı Amerika bugün Filistin'de yaşanan soykırıma da sessiz kalıp, destek vermiyor mu?

Çok mu soru sordum?

Ama unutmayın! Yerinde sorulan her  soru bilgiye açılan bir penceredir.

Son bir soruyla yazımı tamamlamak istiyorum. 

2023-2024 Futbol Sezonu 6. hafta Fenerbahçe 6 maç 6 galibiyet 18 puanla lider. Takımın başında İsmail Kartal. 

2024-2025 Futbol Sezonu 6. hafta Fenerbahçe 4 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi 13 puanla 2.sırada.Takımın başında Jose Mourinho.

Bu işte bir tuhaflık yok mu sizce? 

Sağlıcakla kalın...